top of page

Kuharica prezentacija

LUKA KREJČI

Prokušani recepti za pripremu
jasne, zanimljive i uvjerljive
poslovne prezentacije

Klik otvara slanje e-maila.

U mail-u napišite svoje podatke (ime i prezime, adresa, broj telefona, podaci za R1 ako trebate) te ako imate KOD za popust.

 

Cijena knjige:

PRINT: 30 EUR + 3 EUR poštarine (za RH)

PDF:  21 EUR

 

(u cijene je uključen PDV na knjige od 5%)

Izdavač: Beletra

Lektorica i urednica: Ana Klancir

Ilustracije: Hana Tintor

Dizajn i prijelom: Marko Borota

Meki uvez, 270 stranica

Naruči svoj primjerak!

Recenzije

Luka je ovim djelom ustvari ispričao svoju priču iako nas je gotovo zavarao da se radi o priručniku. Najbolje od svega je što nas uči kako i mi možemo ispričati svoju. Pametno, duhovito, stručno i zabavno, sve na jednom mjestu. Vrijeme loših i dosadnih prezentacija je prošlost…

Marija Felkel

Adriatic Cluster HR Director, Nomad Foods

Imam doma više stotina knjiga i već me dugo jedna nije toliko oduševila! Mogu samo zaključiti kako se još jednom pokazalo da kada je nekome nešto strast onda se to jako lijepo vidi u knjizi koju napiše. Naime, ova knjiga nije napisana s ciljem da nekoga impresionira (iako mene jest), ova knjiga je impresivna sama po sebi jer je u njoj na jednostavan i jako dobro strukturiran način preneseno ogromno iskustvo.  

Vedran Sorić

prodajni konzultant i vlasnik konzultantske tvrtke Sorbel Group

Knjiga je fantastična! Dala mi je upravo ono što mi treba: jasan pregled onoga što je najvažnije i konkretne ideje za poboljšanje. Sve kaže na direktan, zabavan i super koristan način bez banalnih direktiva ili apstraktnih pravila. Svima nam treba ova knjiga.

dr.sc. Maja Korica 

Warwick Business School

Luka Krejči poput Masterchefa pruža upute za stvaranje strukturiranih, sadržajno zanimljivih i vizualno izvrsnih prezentacija koje će predstaviti vaše ključne ideje. "Kuharica prezentacija" je sjajna knjiga koja nudi praktične savjete i primjere, a njezin stil pisanja čini je zanimljivom i privlačnom za čitanje.

Vedran Antoljak, stručnjak za digitalnu transformaciju i primjenu AI u poslovanju, Best Advisory

Ovo nije samo knjiga o prezentacijama već i priručnik o načinu razmišljanja te strukturiranju vlastitih misli. Najčešće je upravo to i najveći izazov jer svaka je prezentacija prije svega misaoni projekt. Knjiga na vrlo duhovit i zabavan način demistificira brojne predrasude i vjerovanja uvodeći tako očiti, ali često ignorirani, zdravi razum. Voljnom prezenteru će donijeti priličan broj A-HA momenata! 

Zrinka Bokulić

Aminess Hotels & Campsites, CEO 

Ova knjiga je vrlo koristan alat iskusnim i potpuno neiskusnim prezenterima - i donosi niz praktičnih ideja kako unaprijediti svoje prezentacijske sposobnosti.

Ivana Gažić

 Zagrebačka burza, CEO

O knjizi

Prezentacije su jezik modernog poslovanja te se koriste se na svim razinama upravljanja, ali i u obrazovanju, znanosti te javnom sektoru. Radimo ih za klijente, partnere, kolege, investitore ili menadžment, ali njih oko 80% publika ocjenjuje dosadnim i neefikasnim. „Kuharica prezentacija“  čitatelju pruža odgovore na ključna pitanja kako osmisliti prezentaciju koja će umjesto odgovorom „nemamo budžet!“ rezultirati odgovorom „kad počinjemo?!“.

Luka Krejči je na temelju dvadesetogodišnjeg poslovnog iskustva formulirao savjete za pripremu uspješne prezentacije u obliku recepata, a svaki od njih, kao u pravoj kuharici, prati vizualni prikaz. Knjiga sadrži 51 recept grupiran u 5 poglavlja koja prate proces razvoja sadržaja prezentacije: od pristupa, kreiranja koncepta, priče te vizualnih prikaza (slajdova) s posebnim naglaskom na to kako prezentirati brojke.

 „Kuharica“ putem ruši mnoge mitove, od optimalnog broja slajdova ili broja natuknica na slajdu pa sve do zablude da je 93% komunikacije neverbalno, a samo 7% njen sadržaj. Ne podcjenjujući važnost izvedbe, najveći potencijal kako unaprijediti kvalitetu i rezultat naših prezentacija leži upravo u jasnoći, zanimljivosti i uvjerljivosti njenog sadržaja – ŠTO reći i ŠTO pokazati publici.

Iako prezentacije i PowerPoint doživljavamo kao sinonime, „Kuharica“ nije priručnik za PowerPoint. Značaj PowerPointa za kvalitetu sadržaja prezentacije jednaka je značaju Worda za kvalitetu sadržaja romana. Fokus kuharice je „nevidljivi“ dio pripreme prezentacije koristeći često zanemareni software - razmišljanje!

Knjiga je obogaćena brojnim duhovitim i upečatljivim ilustracijama Hane Tintor, koje komentiraju poslovne i privatne situacije s kojima se čitatelj može identificirati.

Želimo li promijeniti nesretne statistike o (ne)učinkovitosti naših prezentacija trebamo odustati od pristupa „tako se oduvijek radilo“ te suštinski promijeniti način rada. Kako autor objašnjava, tada prezentacije možemo pretvoriti u moćno komunikacijsko i prodajno sredstvo svojih ideja, ali i kvalitete svog rada.

Kuharica prezentacija recepti.jpg

O autoru

Luka Krejči pokušava smanjiti broj nejasnih, dosadnih i neučinkovitih prezentacija. Kroz vlastitu tvrtku Prezentacija od 2012. godine izveo je više stotina radionica za tvrtke iz raznih industrija te stručnjake različitih profila kao i sve razine menadžmenta. Za klijente je također izradio više stotina prezentacija te brojna individualna savjetovanja i pripreme za izvođenje važnih prezentacija. Kao višegodišnji mentor u lokalnom startup inkubatoru svojim savjetima pomaže timovima predstaviti sebe i svoje ideje u najboljem svjetlu. Karijeru je započeo u strateškom konzaltingu te zatim vodio odjel strategije u jednom od najvećih regionalnih telekoma. Osim nebrojenih prezentacija, radom na strateškim projektima razvio je sposobnost sagledavanja šire slike, strukturiranja te izvlačenja suštine iz kompleksne materije. Na to se nadograđuje njegov dugogodišnji interes prema dizajnu, arhitekturi te psihologiji. Poslovne prezentacije su tako neobično, ali upravo prirodno sjecište njegovog iskustva, sposobnosti i sklonosti. 2003. završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu, a 2011. godine završio je Executive MBA studij na Cotrugli Business School kao najbolji student generacije.

Promocije

25.05.2023.  u 19h         Promocija knjige za Rotary club Rijeka Novi val

Poglavlje 1
Poglavlje 2
Poglavlje 3
Poglavlje 4
Poglavlje 5

Oglasi

bottom of page