top of page

LUKA KREJČI

naslovnica.jpg

Kuharica prezentacija

dostupno od sredine travnja 2023.

Izdavač: Beletra

Lektorica i urednica: Ana Klancir

Ilustracije: Hana Tintor

Dizajn i prijelom: Marko Borota

Meki uvez, oko 280 stranica

Prokušani recepti za pripremu jasne, zanimljive i uvjerljive poslovne prezentacije

O KNJIZI

Prezentacije su jezik modernog poslovanja te se koriste se na svim razinama upravljanja, ali i u obrazovanju, znanosti te javnom sektoru. Radimo ih za klijente, partnere, kolege, investitore ili menadžment, ali njih oko 80% publika ocjenjuje dosadnim i neefikasnim. „Kuharica prezentacija“ na neposredan i praktičan način čitatelju pruža odgovore na ključna pitanja kako osmisliti prezentaciju koja će umjesto odgovorom „nemamo budžet!“ rezultirati odgovorom „kad počinjemo?!“.

Luka Krejči je na temelju dvadesetogodišnjeg poslovnog iskustva formulirao savjete za pripremu uspješne prezentacije u obliku recepata, a svaki od njih, kao u pravoj kuharici, prati vizualni prikaz. Knjiga sadrži 50 recepata grupiranih u 5 poglavlja koja prate proces razvoja sadržaja prezentacije: od pristupa, kreiranja koncepta, priče te vizualnih prikaza (slajdova) s posebnim naglaskom na to kako prezentirati brojke.

 „Kuharica“ putem ruši mnoge mitove, od optimalnog broja slajdova ili broja natuknica na slajdu pa sve do zablude da je 93% komunikacije neverbalno, a samo 7% njen sadržaj. Ne podcjenjujući važnost izvedbe, najveći potencijal kako unaprijediti kvalitetu i rezultat naših prezentacija leži upravo u jasnoći, zanimljivosti i uvjerljivosti njenog sadržaja – ŠTO reći i ŠTO pokazati publici.

Iako prezentacije i PowerPoint doživljavamo kao sinonime, „Kuharica“ nije priručnik za PowerPoint. Značaj PowerPointa za kvalitetu sadržaja prezentacije jednaka je značaju Worda za kvalitetu sadržaja romana. Fokus kuharice je „nevidljivi“ dio pripreme prezentacije koristeći često zanemareni software - razmišljanje!

Knjiga je obogaćena brojnim duhovitim i upečatljivim ilustracijama Hane Tintor, koje komentiraju poslovne i privatne situacije s kojima se čitatelj može identificirati.

Želimo li promijeniti nesretne statistike o (ne)učinkovitosti naših prezentacija trebamo odustati od pristupa „tako se oduvijek radilo“ te suštinski promijeniti način rada. Kako autor objašnjava, tada prezentacije možemo pretvoriti u moćno komunikacijsko i prodajno sredstvo svojih ideja, ali i kvalitete svog rada.

Anchor O knjizi

O AUTORU

Luka Krejči pokušava smanjiti broj nejasnih, dosadnih i neučinkovitih prezentacija. Kroz vlastitu tvrtku Prezentacija od 2012. godine izveo je više stotina radionica za tvrtke iz raznih industrija te stručnjake različitih profila kao i sve razine menadžmenta. Za klijente je također izradio više stotina prezentacija te brojna individualna savjetovanja i pripreme za izvođenje važnih prezentacija. Kao višegodišnji mentor u lokalnom startup inkubatoru svojim savjetima pomaže timovima predstaviti sebe i svoje ideje u najboljem svjetlu. Karijeru je započeo u strateškom konzaltingu te zatim vodio odjel strategije u jednom od najvećih regionalnih telekoma. Osim nebrojenih prezentacija, radom na strateškim projektima razvio je sposobnost sagledavanja šire slike, strukturiranja te izvlačenja suštine iz kompleksne materije. Na to se nadograđuje njegov dugogodišnji interes prema dizajnu, arhitekturi te psihologiji. Poslovne prezentacije su tako neobično, ali upravo prirodno sjecište njegovog iskustva, sposobnosti i sklonosti. 2003. završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu, a 2011. godine završio je Executive MBA studij na Cotrugli Business School kao najbolji student generacije.

Anchor O autoru
Promocije

PROMOCIJE

uskoro više informacija

RECENZIJE

Anchor recenzije

uskoro više informacija

Anchor Naruči
bottom of page